Fiskegrej

Der er ingen produkter i denne kategori.

Hos Fisk På Krogen vil vi være din foretrukne leverandør af Fiskegrej online. Denne side skal være med til at guide dig der har søgt efter fiskegrej, men måske er lidt i tvivl om hvilket fiskegrej der skal bruges til din type fiskeri, bedre i mål.

 

Hos Fisk På Krogen vil vi være din foretrukne leverandør af Fiskegrej online. Denne side skal være med til at guide dig der har søgt efter fiskegrej, men måske er lidt i tvivl om hvilket fiskegrej der skal bruges til din type fiskeri, bedre i mål.

Populære kategorier:




Hvilken type af fiskegrej skal jeg bruge?

Hvilket fiskegrej du skal have i dit arsenal kommer meget an på hvilken type fiskeri du vil dyrke. Der er grej til enhver type af fiskeri - og for at få mest ud af dit fiskeri, skal man have det korrekte grej dertil. Derfor vil vi herunder komme ind på hvilke typer fiskegrej du skal bruge til hvilken type fiskeri - samt et par forslag til populære produkter indenfor hver kategori.

Fiskestang

En fiskestang er den første type af fiskegrej vi vil gennemgå her. Alt efter hvilken type af fiskeri du vil dyrke, er der forskellige typer af fiskestænger der passer bedst. Vi har delt vores bud på fiskestænger op efter de kategorier af fiskestænger vi har samt mest gængse typer af fiskeri herunder, hvor vi vil komme ind på hvilke stænger der kunne være et godt bud.

Spinnestang
Pirkestang
Teleskopsang
Fiskestang sæt
Jerkbait Stang
Triggerstang
Se alle typer fiskestang her.

Spinnestang

En spinnestang bruges til spinfiskeriet. De er ofte fra 6-12 fod hvor 7-10 er de mest brugte. Spinnestænger bruges på kysten, i åer og søer.

Pirkestang


pirkestangen bruges til havfiskeri efter de større havfisk. Pirkestænger er kraftigere og derfor er der også folk der tyer til (stærkere) spinnestænger til havfiskeri, hvis man skal fiske makrel, fladfisk eller fisk i lignende størrelser.

UL Stang


En UL fiskestang er en Ultra Let fiskestang. UL stangen kombineres med UL hjul og UL fiskegrej. Det er en spændende måde at fiske på, da grejet et let og fighten derfor mere spændende.

 

Se alle typer af fiskestænger her


Fiskestænger efter brug:


Kystfiskeri

Til kystfiskeri bruger man en spinnestang. Til fiskeri på kysten bliver der gerne brugt en god spinnestang i 9-10 fod som har gode kasteegenskaber indenfor den kastevægt ens endegrej har.

Fiskeri på kysten er ofte efter havørreder og i sæsonen også efter hornfisk.

Populære stænger til kystfiskeri:


Å

I åen bruger man ofte en spinnestang med fastspolehjul. En stærk stange - ofte lidt kortere end kyststangen er at foretrække. Mange fisker også i åen med lidt lettere grej end på kysten, så kastevægten er ofte lidt lavere her.

Populære stænger til åfiskeri:

 

Populære stænger til søfiskeri:


Put and take sø

Populære stæner til put and take:

 

Parabellum CCS

Ron Thompson Refined Spin


Hav

Til havfiskeri findes både pirkestænger som man bruger sammen med et havhjul til havfiskeri - samt spinnestænger som man bruger med havkastehjul til spinfiskeri. Vælg stang alt efter hvilken type af fiskeri du skal lave på havet.

Populære stænger til havfiskeri:



Trolling

Trollingstænger er stærke havstænger der kan klare presset fra en 20kgs laks. Laks er ofte den fisk man er ude efter ved trolling, så stængerne er hårdfør. Trollingstænger er også lavet til at kunne fungere med downriggers, paravaner og lignende.

Populære stænger til trollingfiskeri:

 

Fiskehjul

Et fiskehjul er den næste type af fiskegrej du skal have fat i. Der findes flere typer af fiskehjul alt efter hvilken type af fiskeri du skal. Herunder har vi de forskellige kategorier af fiskehjul, hvor der i nogle hjuls tilfælde er et overlap mens andre er ”rene” i kategorien. Eksempelvis er et havhjul ofte også et multi(plikator) hjul, mens et multihjul ikke behøver være et havhjul. Vi kommer under kategorierne ind på hvad du med fordel kan vælge til de forskellige typer af fiskeri.

Multihjul
Havhjul
Havkastehjul
Trollinghjuk
UL Hjul

Fastspolehjul
Et fastspolehjul er for mange den første type af fiskehjul man stifter bekendtskab med. Fastspolehjulet er et fiskehjul med fast spole, der sidder på toppen af hjulet. Hjulet har et håndtag der for højre håndede ofte sidder i venstre side når man spoler ind.
Fastspolehjulet bruges ofte til spinnestænger.



Okuma Epixor

Parabellum CCS


Havhjul
Havhjulet bruges ofte til havfiskeri sammen med en pirkestang/havstang på havet. Spolen er lukket inde i hjulet. Hjulet er noget stærkere men ikke så handy at kaste med.

Okuma Epixor

Parabellum CCS



Multihjul
Et multihjul kan være et havhjul men også et lavprofilshjul som ofte bruges til gedder. Et multihjul er et udtryk for spolens udformning.

Okuma Epixor

Parabellum CCS


UL hjul
Et UL hjul er et fastspolehjul i en lille størrelse der passer til en UL Stang. UL hjul er hjul i størrelser op til 1000 (målt på shimano størrelse, kan også være størrelse 10 eller 100)

Okuma Epixor

Parabellum CCS


Trolling hjul


Et trollinghjul er et havhjul/multihjul specielt bygget til trollingfiskeri. Trollinghjulene er gerne stærke havhjul med linetæller.

Okuma Epixor

Parabellum CCS


Se alle hjul

Fiskehjul efter fiskeplads:

Kyst

Til kysten bruger man hovedsagligt et fastspolehjul. Hjulet bliver valgt udfra ens fiskeri - mange vælger et spinnehjul i ca. str 3000 (shimano størrelse). Det passer super godt til havørredefiskeri fra kysten.


Å

Hjulet til åfiskeri kan være lidt mere differentieret. Fisker du efter mindre arter kan et lidt mindre hjul end til kysten være at foretrække, men er du i en af de større åer efter den store gedde eller den store laks, kan et hjul omkring størrelse 4000 være at foretrække.

Hjulene til søen vil ofte være størrelse 4000 som åhjulene, da de fleste her går efter den store gedde. Mange trollefisker også efter gedder i søen hvor et multihjul for nogen er at foretrække.


Hav

Til havfiskeriet kan man både bruge fastspolehjul (spinnehjul) og havhjul (multihjul) alt efter typen af havfiskeri. Til spinnefiskeriet på havet går man ofte i de lidt større størrelser (5000) shimano størrelse. Havhjul er en lidt anderledes størrelse, hvor der vælges efter mulig størrelse på fisk man fanger.


Trolling

Trollinghjul er stærke multihjul der kan klare det store vandpres der er når man troller, samt at hive en laks i 20kgs klassen op. Trollinghjul er ofte monteret med linetæller, da det er noget mange trollingfisker sætter pris på.

 

Fiskeline

For at kunne kaste agn eller endegrej i vandet skal der monteres fiskeline på fiskehjulet - og føres gennem øjerne på fiskestangen. I hovedreglen er der 3 typer af fiskeline, som har hver sin berettigelse. Herunder vil vi komme ind på de 3 forskellige typer af fiskeline og hvad du kan bruge dem til:

Fletline
Nylonlinel
Flourocarbonl

Fletline


Fordele

En af de helt store fordele med fletline er styrken på linen. Linen er meget stærk ift. Størrelsen sammenlignet med nylonline.


Ulemper

Fletline er en dyr udgiftspost i indkøbet af fiskegrej. Derfor er der også mange der vælger at bruge fletline som kasteline yderst, men de har en nylonline indenunder. Derved kan man spare lidt penge på sit fiskegrej.

Passer bedt til

Kystfiskeri

 

Nylonline

 

Fordele

En af helt klare fordele ved nylonline er prisen. Nylonline er en meget billigere type af line i dit arsenal af fiskegrej end eksempelvis fletline.


Ulemper

Brudstyrken på nylonline er ikke nær så høj pr. diameter end fletline, som klart en ulempe ved nylonline. Det betyder at du skal have større line for samme brudstyrke, hvilket ikke giver samme gode føling med agnet og samme kasteegenskaber.

Passer bedt til

Trollingfiskeri

Flourocarbon

Flourocarbon er en forfangsline der bruges til at binde forfang eller binde gennemløbere. Der er en gennemsigtig, stærk line der højner din chance for fisk på krogen

Fordele

Flourocarbon har ry for at være et af de remedier der faktuelt giver flere fisk på krogen.


Ulemper

Det ekstra ”bøvl” med at binde ekstra line på.

 

Passer bedt til

Som forfangsline eller til gennemløbere,

 

Endegrej

Endegrej er hvad der er for enden af fiskelinen og det du præsentere for fisken i vandet. Der findes millioner af forskellige af produkter af endegrej - og i alle former og størrelser. Vi har taget en god blanding hjem fra de bedste mærker og vil herunder komme ind på de forskellige kategorier af endegrej du skal bruge i forskellige situationer:

 

Blink
Spinner
Wobler
Gennemløber
Forfang
Flådl

Blink

Blink er et klassisk stykke endegrej, som er aflangt med krog i enden. De kan være i mange farver - men formen er nogenlunde ens.

Gennemløber

Gennemløbere er især populære til ørredfiskeri. Gennemløberer er blink eller woblere hvor man fører linne gennem endegrejet. Det giver fisken dårligere mulighed for at bruge endegrejet til at komme fri af krogninen.

Spinner

Spinnere er ofte mindre stykker endegrej med et roterende blad i enden. Spinnere er især godt endegrej efter gedder og aborre, men kan også fange et Regnbueørred i put and take søen.


Forfang

Forfang bruges ofte til havfiskeri - hvor der findes specifikke lavede forfang til både sild, makrel, torsk og fladfisk. Forfang består ofte af en række af kroge med tiltrækkende effekter på. Bruges oftest med en pirk eller andet vægt i enden.


Se alle typer af endegrej 

 

De bedste mærker af fiskegrej:

 

 

 

Shimano

shimano.jpg

Shimano er et fiskegrejsmærke der går igen hos mange. Den japanske producent, der deler navn med cykelmærket, laver fiskehjul i alle prisklasser - og er for mange svaret på det bedste fiskehjul. Det er især på deres fiskehjul at shimano står sig ud, men de laver også andet fiskegrej. Deres stænger er af super god kvalitet og de findes også i alle prisklasser.

 

ABU Garcia

abu-garcia.jpg

Den svenske producent ABU Garcia var for mange lystfiskere det første mærke de stiftede bekendtskab med. Lystfiskere gennem mange år har selvfølgelig haft et cardinal fastspolehjul, et ambassadeur havhjul og toby blinket på linen. ABU har mange klassikere men formår også at fornye sig bla. med MO Inline gennemløberen der kom frem i 2018.

 

Savage Gear

savage-gear.jpg

Det danskproducerede mærke Savage Gear kom især frem på deres virkeligstro 3d printede softbaits til de store gedder. I de nyere tider er Savage Gear især hoppet med på kystfiskeriet hvor de laver den ene geniale kystagn efter den anden. Linethru Sandeel og Seeker blinket er to af de hotteste ting fra Savage Gear i disse tider, men deres meget virkelighedstro softbaits virker stadig.

 

 

 

Hvad virker godt til fiskene vi fisker efter?

 

Aborre

Vores bedste erfaring med fiskegrej til Aborre er spinnefiskeri med en kondomspinner som denne Mepps.

Makrel

Til makrel er det fiskegrej vi vil anbefale både at have et makrelflåd man kan agne med eksempelvis sild, samt at have makrelforfang og en kastepirk i enden.

Fladfisk

Fiskegrejet til fladfisk skal være fladfiskeforfang agnet med sandorme. Det ser vi de bedste fangstrater med. Alternativt så prøv vores fladfiskeske der på dagen kan vi en endnu højere fangstrate.

Torsk

Fiskegrej til torsk er pirke og torskeforfang. Til torskefiskeri skal bruges havhjul og pirkestang.


Hornfisk

Hornfisk kan både fiskes med hornfiskeblink med eller uden silkekrog - men de kan også fanges med flåd og agn. Er man til aktivt fiskeri er blink, fiskegrejet man skal vælge. Skal det være mere passivt kan flådfiskeri være metoden.

Ørred

Til ørreder er det mest bruge fiskegrej en gennemløber, et godt kystblink eller en kystwobler. MO Inline eller Savage Gear LT Seeker Eel Pout er vores favoritter.

Navigation: