Fiskestang

Der er 178 varer.

Når du skal ud at fiske er det første basis udstyr du skal have erhvervet dig er en Fiskestang. Fiskestænger er at finde i mange forskellige typer. De forskellige typer kan ses i vores undermenupunkter under “fiskestang”. Typerne af fiskestænger varierer meget og derfor skal du vælge en stang til formålet, der er nemlig stor forskel på en fiskestang til kystfiskeri og en fiskestang til havfiskeri.

Fiskestang

Filter:

Filter
Luk X
Størrelse
Nulstil filtre Vælg

Hold øje med vores fiskestang tilbud og få en billig fiskestang

Vi har af og til rigtig gode tilbud på fiskestænger på siden. Med vores tilbud kan du få fat i en billig fiskestang, omend vi mener altid vi kan tilbyde dig billige fiskestænger.

Hvilken fiskestang skal jeg vælge?

Valget af fiskegrej kommer meget an på hvilken brug der er tiltænkt. En fiskestang er en bred betegnelse over mange former for stænger - og derfor er det vigtigt at vælge en fiskestang til den type af fiskeri du skal dyrke. Om du skal fiske aborrer i den lokale sø eller laks i østersøen skal der forskellige stænger til. 

Hvilken fiskestang til kystfiskeri?

Fiskestangstypen der skal bruges til kystfiskeri er en spinnestang. Når du skal vælge spinnestang er det første du skal overveje, hvilken kastevægt din nye kyst fiskestang skal have. Din fiskestang til kystfisker skal passe til det endegrej du vil kaste med på kysten. De fleste fisker med ned til ca. 12 gram som det mindste på kysten og op til omkring 30gr. Det er det gennemsnitlige på kysten. Få dit endegrej og din kyststang til at gå op.

Hvilken fiskestang til havfiskeri?

Til havfiskeri skal der bruges en havfiskestang eller en pirkestang. De er meget kraftigere end spinnestænger/kyststænger.

Hvilken fiskestang til å og sø fiskeri?

En mindre spinnestang vil være det oplage 

Hvilken fiskestang til put and take?

Til put and take er der rigtig mange der bruger en UL Fiskestang. For at få mest flex på klingen er UL stænger populære i put and take. Dog kan alm. spinnestænger også bruges, men mange fisker med “småt” grej - små kastevægte og små blink.

Der fiskes også med bombarda i Put and Take - og her er stængerne ofte kraftigere og længere. 9-10 fod som minimum og nok kastevægt til bombardaflådet.

Køb Fiskestang efter fisken.

Fiskestang til fladfisk

Når du vælger fiskestang til fladfisk er det vigtigste at holde sig for øje er kastevægten. Når du fisker fladfisk skal stangen kunne kaste med de lod du har på dit fladfiskeforfang. Fisker du fx. i storebælt er der ofte meget strøm, og du vil ofte gerne have 40gr+ lod på dit forfang. Her går en spinnestang med kastevægt 12-25gr ikke. Spinnestænger kan sagtens bruges til fladfisk, dog skal det være en med den kastevægt du får brug for. En god spinnestang/havstang kunne være:

Få endegrej og kastevægt til at gå op.

Begynder fiskestang

Når du som begynder skal købe den første fiskestang kan det være fristende at købe et sæt. Find en fiskestang der passer til dit budget.

Fiskestangens deling 

Den mest populære størrelse er en fiskestang på 10 fod. Det er den oplagte kyststang men står ikke skrevet i sten. Blandt andet kan en helt op 12 fods fiskestang til bombarda også bruges.

4 delt fiskestang er en populære stang til folk på farten, der skal have den med på cyklen.

Fiskestang test

Hvis du skal følge med i hvilke fiskestænger der klarer sig godt, kan det anbefales at følge med IMEXX kåringer. Der bliver der hvert år kåret den bedste stang.


Navigation: