Wobler

Der er 52 varer.

Woblere er en type madding som skal efterligne fisk, for at tiltrække byttet. Wobler er beregnet til rovfisk, fordi de efterligner de fisk som er lette og et udfordrende bytte for rovdyr.
Woblere er designet til at dykke ned under overflade og de findes i mange forskellige farver, former, dimensioner, dybdegående, prisklasse og kvalitet.
De bedste woblere vrikker lige så naturligt som en ægte fisk og virker fantastisk godt.
Wobleren kan både ligge dybt og lavt i vandet. De forskellige modeller er lavet med ske der viser hvilken dybde de dykker ned til. En lodret ske vil få wobleren til at ligge højt i vandet og en vandret får wobleren til at ligge dybt.

Wobler

Filter:

Filter
Luk X
Mærker
Vægt
Nulstil filtre Vælg

Wobler til gedder

Når du skal ud at fange den store gedde, som alle lystfiskere ønsker - er nummer et endegrej der bliver brugt med garanti en wobler. Gedden er et stort rovdyr, og en god vuggende wobler er et let bytte for en gedde. Man bruger woblere til geddefiskeri som spinnefiskeri og mange småbådsfiskere i søerne, bruger også wobleren til trolling efter båden - da dette fiskeri dækker en meget større del af vandet og wobleren kan blive set af flere fisk

Wobler til havørreder

Fisker du efter havørreder på kysten, så kan en wobler til havørreder være en fed måde at fange flere ørreder på. Havørreder er også rovfisk, og de jæger gerne mindre fisk og her kommer en wobler ind i billedet. En wobler kan du få til at gå mere livagtigt end eksempelvis et blink, så det kan med fordel være en del af din grejkasse, når du tager en tur på kysten efter de blanke havørreder.

Wobler i åen.

Er du åfisker, kan du med fordel brugen wobler til fiskeri efter rovfiskene i åen. I åen går der mange forskellige fisk og mange af dem af rovfisk - brug derfor en wobler i åen.

Design og funktioner ved en wobler

Woblere består af et hoved og en krop. Kroppen kan være fremstillet af mange forskellige materialer som fx gummi, plastik, træ osv. Formen på kroppen kan være langstrakt, flad på siden, eller noget helt andet, da de skal ligne fisk så meget som muligt i vandet.


Formen er Hydrodynamiske, og dette er vigtigt for maddingens adfærd under fiskeri. Kroppen kan være i ét stykke, to stykker eller i flere dele. Materialet i kroppen påvirker holdbarheden for wobleren. Til de fiskearter, der har skarpe tænder, vil det bedste være at benytte en wobler lavet af plastik.

Woblernes længde kan varierer fra omkring 2 centimeter, op til ca. 25 centimeter og endda større i nogle specielle tilfælde. Forholdet mellem type, længde og bredde bestemmer woblernes vibrationer og bevægelse i vandet. De kan vibrere med halen, og roterer omkring sin langsgående aksel.

Der findes flydende, synkende og stillestående woblere.

Flydende wobler fungere bedst hvis arbejdsdybden er lige under overfladen.
Synkende wobler fungere bedst på store dybder. Deres ske er udformet således, at det gør at wobleren synker. De bruges når der skal fiskes efter store fiskearter, ved større dybder og i vand uden forhindringer.
Stillestående wobler er dem, der synker ligeså stille og flyder ved en bestemt dybde.

Navigation: