Trollingstang

Der er 2 varer.

I denne kategori finder du vores udvalg af trollingstænger. En trollingstang er brugt til trollingfiskeri fra båd på havet. Trolling (kaldes også dørgning) bliver primært gjort fra småbåd i Danmark hvor nogle der gerne trolles efter Laks, Ørred og til dels fisk som makrel, torsk, hornfisk o.lign. Laks er den helt store trollingfisk.

For at have et komplet trollingsæt skal der også bruges et trollinghjul (som oftest er et stærkt havhjul/multihjul, gerne med linetæller)

Er du interesseret i et større oplag af Trolling stænger? Kontakt os gerne for et godt tilbud.

Trollingstang

Filter:

Filter
Luk X
Mærker
Størrelse
Nulstil filtre Vælg

Hvilken stang skal bruges som trollingstang?

Generelt kan de fleste typer af stænger bruges som trollingstænger. Alt efter hvad der fiskes efter kan man sagtens bruge den samme stang som til meget andet. Trolling er et udtryk for at trække agnen efter båden og her kan alle stænger selvsagt bruges, om end der i mange tilfælde vil være bedre fiskeri ud af at vælge en stang der er bygget som en trollingstang - især hvis der skal fiskes mere seriøst.

Typer af trollingstænger

Generelt findes der to typer af stænger der er beregnet til trolling. Alm trollingstænger og inline trollingstænger. Inline trollingstænger løber linen ”inde i”. Den er lidt mere besværlig at rigge til, men der er ingen øjer i vejen for fiskeriet når man først får den i gang. Derfor er der også mange trollingfiskere der godt kan lide denne type stang, når man står på en båd med begrænset plads.

 

Hvilket udstyr skal det bruges sammen med en trollingstang?

Når du er på udkig efter en trollingstang skal al andet udstyr til trollingen nødvendigvis være til stede. Til stangen skal der bruges et trollinghjul, fiskeline, endegrej, kejsenet og diverse udstyr som tænger mv.

Tager man trollingfiskeriet til endnu større højder kan der kigges efter ting som downriggers der kan holde agnene i præcise dybder. På den måde vil man kunne have mange forskellige stænger i vandet af gangen og optimere sin chance for at fange.

Navigation: