Fang hornfisk

Når foråret for alvor tager fat er det for mange lystfiskere lig med tid til hornfisk. Om man er til hornfiskeri eller ej, kommer man ikke uden om de store stimer der nærmer sig den danske kyst - gerne i store stimer omkring 1. maj.

Hornfisk 2019 - Følg Hornfisk sæson [2019] herunder

Her vil der komme informationer om hvornår hornfisken er spottet i foråret 2019. Følg Hornfisk Sæson 2019 her. Vi opdaterer når hornfisken nærmer sig.

Anbefalet grej til hornfisk :

Herunder finder du vores anbefalinger af grej til fangst af hornfisken:


Fiskestang til hornfisk:

Når du skal fange hornfisk fra kyst, skal du bruge en spinnestang. Du kan sagtens bruge din normale spinnestang til fiskeriet efter hornfisk - det vigtige er at den passer til det endegrej du skal bruge. Vi anbefaler en spinnestang på 7 fod og derover, der har en kastevægt der på ca 10-30 gram, da langt de fleste hornfiskeblink er indenfor denne ramme.


Fiskehjul til hornfisk:

Når du skal vælge et fiskehjul til hornfisk, skal du vælge et spinnehjul (fastspolehjul). Vi anbefaler et spinnehjul i størrelse 30. Har du allerede et godt spinnehjul du bruger til kysten efter havørreder og lignende, kan det sagtens bruges. Skal du til at starte op med hornfiskeri, kan vi anbefale disse to hjul der er begyndervenlige i prisen:

Endegrej til hornfisk

Når du skal fiske hornfisk er der flere metoder. Man kan spinnefiske eller medefiske. Herunder kommer vi ind på de metoder man kan bruge:

Hornfiskeri med blink er meget brugt. Hornfiskeblink er ofte aflangeblink og har en vægt fra 15-30 gram. Der kan både bruges gennemløber blink og blink med fast krog. Her er 2 bud på almindelige blink du kan bruge til hornfiskeri:

Silketråd til hornfisk:

Silketråd er tråd lavet til bedre fangst af hornfisk. De mange samlede tråde sidder bedre fast i hornfiskens tænder og giver en højere landingsrate. Derudover er silketråden meget børnevenlig, da man ikke skal kæmpe med skarpe kroge. Vi anbefaler disse to forskellige typer af silketråd:

Flådfiskeri hornfisk:

Er man til medefiskeri kan man også fiske hornfisk med flåd. Der er mange muligheder for brug af madding, herunder sild, makrel, hornfisk. Vi anbefaler brug af dette buldo blåd, med denne trekrog: